francis of delirium - lighthouse - hoes

Francis of DeliriumLighthouse

Plaatje 21

Indiemuziek zoals indiemuziek hoort te klinken mét uitstekende zang.

Soms hoor je een nummer op de radio en dan weet je: ah! daar hoor ik weer een ultiem indie popliedje. Melancholisch, een heerlijk meezingrefrein, een gitaarsolo maar bovenal in dit geval erg goede zang. Goed niet persè in de zin van technisch goed maar wel heel echt en overtuigend goed. Give it back to me is de titel van het nummer. Jana Bahrich is de frontvrouw en gitarist/zangeres hier verantwoordelijk voor. Samen met drummer Denis Schumacher en bassist Jeff Hennico op het podium en met enkele andere gastmuzikanten in de studio heeft Francis of Delirium de plaat lighthouse gemaakt met overigens mooie tekeningen van Jana zelf.

Naast hoogtepunt Give it back to me staan er meerdere prachtige songs op de plaat. Maar het moet gezegd, ook enkele nietszeggende. Want you had echt niet gehoeven (“i want you lalalalala”) hoewel de drums op het einde wel weer erg goed klinken. Ook Alone tonight mag geskipped worden. Moet je wel weer opstaan van je lekkere luie bank dus….

Op 25 april stond Francis of Delirium voor ongeveer 150 uitzinnige mensen in Rotown in Rotterdam een spetterende show te geven. Waar het op de plaat vaak nogal kalm klinkt is daar op het podium niets van te merken. Wat een energie! Er staan drie bandleden maar het lijken er wel vijf. Op Blue Tuesday wordt door de zaal luid meegezongen en gedanst en gesprongen evenals de oudere nummers in de toegift. Maar alle nummers hebben een ongelooflijke drive. Hier staan duidelijk drie muzikanten die er heel veel zin in hebben. We gaan nog veel van Francis of Delirium horen! Hoop ik.

Kwaliteit vinyl

Kwaliteit is matig maar omdat het nogal donker en ingetogen klinkt voor mij persoonlijk niet zo storend. Veel gruis tijdens de drukke (gitaar)passages. Ach ik neem het haar niet kwalijk. Net begonnen, klein label. Komt wel goed.

Plaatje #21 is op 14 mei geplaatst