Babeheaver - Home for now cover

BabeheavenHome for Now

Plaatje 7

Een warme lome zomeravond

Indie, triphop, soul en nog wel meer. Zo kun je de muziek van Babeheaven op het album Home for Now wel omschrijven. Slechts twee leden, Nancy Andersen doet de zang en Jamie Travis alle instrumenten. Ik heb lang op het vinyl moeten wachten want het was in Nederland niet (meer) te krijgen. Via Bandcamp besteld maar maanden lang gebeurde er niets. Toen nogmaals besteld via hun eigen site en even later lag ie op mijn deurmat. Een week later kwam alsnog de Bandcamp bestelling, dus ik heb een mooi gesealed reserve-exemplaar voor als de ander is grijsgedraaid. Want die kans bestaat. Dit album ligt namelijk regelmatig op de draaitafel. Wat een heerlijke muziek.

Zwoel en warm, heerlijke muziek om loom bij op de bank te liggen. Maar spannend genoeg om te blijven luisteren. De triphop van Cassette Beat waar de synthesizers en zang een mooie bedroom-achtige saus over gieten is één van de hoogtepunten. Het volgende In My Arms is een prachtig liefdesliedje. Op ruim 2 minuten gaan de dan nog rustige drums een tandje harder en dat is wat mij betreft het hoogtepunt van de plaat. De volumeknop gaat altijd vlak ervoor een stuk omhoog. Jongens wat mooi. Zo staat het album vol met pareltjes. De korte intermezzo’s hadden dan weer niet gehoeven.

Er is inmiddels een nieuwe plaat Sink Into Me wat ik weliswaar iets minder vind maar er staat genoeg goede muziek op. Niet op vinyl echter.

Favorieten

  • Cassette Beat
  • In My Arms
  • Jalisco

Kwaliteit vinyl

Erg goed. Veel warmte en bas. Moet ook wel. Deze muziek moet zo geluisterd worden.

Plaatje #7 is op 17 augustus geplaatst