Detail logo en letter in blauw

Logo en beeldmerkConceptontwikkeling

Praatje 05

Deel 2: Schetsen - ontwerp - toepassingen

Waarom: vegan, softdrinks, gezond, biologisch, studenten, activistisch, klimaat, toekomst, lifestyle
Hoe: bold, eigenzinnig, onderscheidend, opvallend, rauw, uniek
Wat: logo, social media, verpakking, evenementen

Het begint met drie cirkels.
De cirkels (1) krijgen betekenis en worden beeldcirkels. De drie cirkels zijn in balans (1:2:3) en creëren samen een organische vorm. De ronde vorm staat symbol voor de aarde. Daar waar de cirkels elkaar overlappen ontstaat het bekende vega(n) symbool. Deze basisvorm wordt verder uitgewerkt in beeldelementen die worden toegepast in de diverse uitingen en verpakkingen van het merk.

De kleuren (2) zijn gekozen vanwege hun heldere en frisse uitstraling. Niet primair maar zeker ook geen pastels. Natuurlijk staan ze vooral voor de namen die aan de softdrinks zijn gegeven. In de beelden links worden de drie kleuren ‘vrij’ toegepast. De textuur geeft het beeld een enigszins rauwe en activistische uitstraling.

De donkere variant (3, 4, 5) is heel geschikt voor gebruik op grote printmedia zoals abri’s, posters op festivals en publicatie in dag- en weekbladen. Twee elementen zijn toegevoegd ten opzichte van de lichte variant. Het vega(n) symbool in de voet van de F en het cijfer 01 voor Awesome Orange Ginger, 02 voor Pretty Pink Elderflower en 03 voor de nieuwe smaak Beautiful Blue Mint. Dit geeft het merk een meer trendy uitstraling.

De lichte varianten worden naast reclame- en media-uitingen gebruikt op verpakkingen. Op verpakkingen (6, 7) heeft de achtergrondkleur 5% dekking van de themakleur. De donkere varianten worden gebruikt in reclame- en overige media-uitingen en niet op verpakkingen.Tevens zijn er diverse varianten denkbaar voor gebruik in social media. Hier kan worden ingespeeld op bijvoorbeeld evenementen, acties of nieuws.

Zie ook in deze reeks

Deel 1 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5

De afbeeldingen:

  1. beeldcirkels met een vegan symbool
  2. kleurgebruik in cirkels
  3. donker logo in oranje
  4. donker logo in paars
  5. donker logo in blauw
  6. logo en beeldmerk op blikje
  7. logo en beeldmerk op pakken

Praatje #05 is op 19 augustus geplaatst