Ontwerp voor een poster van de theatertour van Ellen Ten Damme. Papierkunst

AfficheConceptontwikkeling

Praatje 07

Deel 4: Papierkunst

Een affiche voor de theatershow van Ellen ten Damme in Carré in Amsterdam. Een show vol Franse chansons, Duitse schlagers en stevige rock.
Onderschrift bij de bestaande aankondiging is Klatergoud en schone schijn.
Het idee ontstond al snel om de weelderigheid van de barok te combineren met een rauw randje.
Wist je dat er een compositie bestaat met de naam barok? Een diagonaal met daarop een loodrechte lijn of lijnen.

Blikvanger moest de B van Barock gaan worden. Deze wilde ik het hele affiche laten vullen van linksonder naar rechtsboven. De ontwerpen zijn in mijn creative journal uitgewerkt (1, 2). Het ontwerp is vol sierlijke krullen en natuurlijk zou het met bladgoud worden opgevuld (3, 4). Als achtergrond vond ik een mooi stuk metaalachtig blauw papier vol met krullen die wel iets weg hebben van een B. De B is zowel los op wit papier met goud bewerkt als direct op het blauwe papier. In Photoshop is de overige tekst toegevoegd waarbij het woord Barock een rauw grungy randje heeft gekregen.

De B heb ik herhaald in het woord Barock. Ook de A heb ik een afwijkende vorm gegeven om zo het woord ROCK de grungy look te geven die ik voor ogen had. De twee op elkaar staande diagonalen zorgen voor een focus op waar het beeld samenkomt en leiden je ogen heen en weer over de teksten. De B draagt het beeld en zorgt voor evenwicht. Het felle roze knalt en matched goed met het diepe paarsblauw en goud.

Zie ook in deze reeks

Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 5

De afbeeldingen:

  1. het maken van de bladgoud letter op A2 formaat
  2. een bladgoud letterontwerp
  3. schetsen van een letter in creative journal
  4. schetsen van een letter in creative journal 2

Praatje #07 is op 23 augustus geplaatst