grafiek creative weekend workshop

Ontdek je Creatieve IdentiteitOnderzoeken. Ontwerpen. Maken.

Praatje 13

In 3 dagen uit je hoofd en in je gevoel.

Het weekend van 13 oktober t/m 15 oktober, heb ik deelgenomen aan een creatieve retreat workshop. Dit was georganiseerd door Cobo&Co. Samen met 13 andere deelnemers, twee docenten en een kokkin hebben we ons 3 dagen en 2 nachten ondergedompeld in creativiteit. Daarbij fantastisch vegetarisch gegeten en heerlijk gedronken. De setting was een mooie oude boerderij van Natuurmonumenten in het uiterste oosten van het land.

De eerste dag ging vooral over het creatieve proces en werd je 2 uur lang alleen het bos ingestuurd om een mooie plek te vinden en samen met de bomen en het bos en een aantal opdrachten uit je hoofd en naar je gevoel te gaan. Ook in de middag gingen we met oefeningen aan de slag om het creatieve proces te doorgronden. In de vroege avond stond er heerlijke wijn klaar om bij de open haard van de woonkamer even bij te komen en te praten. Het diner dat volgde was heerlijk.

De tweede dag begon met oefeningen in associeren, divergeren en convergeren. Uiteindelijk gingen we daadwerkelijk aan de slag. We hadden de beschikking over een hoop materiaal en hulpmiddelen om helemaal los te kunnen gaan. Maar vooral eerst proberen, experimenteren, ideeën uitproberen zonder daarbij veel na te denken. Gewoon op je gevoel afgaan. Heerlijk. Iedereen was gefocused op het werk. De tijd vloog om.

Dag 3 stond in het teken van de uitwerking van alle ideeën en experimenten. Althans, als je daar aan toe was gekomen. Na de lunch mocht iedereen het gemaakte en geprobeerde presenteren. Waarom heb je bepaalde keuzes gemaakt? Wat heb je geleerd? Hoe is het proces verlopen? De eindresultaten waren enorm divers, dat was erg leuk om te zien.

Een enorm geslaagd lang weekend vind ik, veel geleerd en uitgeprobeerd. De deelnemers waren erg leuk, de docenten en de kokkin fantastisch. Echt een aanrader voor iedereen die op zoek wil gaan naar zijn of haar creatieve identiteit.

Afbeeldingen

  1. experiment met grafiek
  2. experiment met grafiek
  3. experiment uitwerking grafiek
  4. moodboard

Praatje #13 is op 19 oktober geplaatst