hoes cherry glazerr - i don't want you anymore

Cherry GlazerrI don't want you anymore

Plaatje 13

Meer elektronica en minder gitaar maar het blijft lekker klinken.

Eindelijk weer een nieuwe plaat van Clementine Creevy aka Cherry Glazerr. Ik heb haar in 2019 twee keer live gezien. Eerst in Bitterzoet Amsterdam en een week later op het MOMO festival in Rotterdam. Jongen wat kan die meid gitaarspelen! Haar eerste plaat Apocalipstick uit 2017 vond ik erg goed. Een mooie mix van 90’s gitaar, met typische rifs, en subtiele keyboards. Stuffed & Ready uit 2019 vond ik minder. De keyboards waren verdwenen en er bleef wat kale gitaarrock over.

Op de nieuwste I don’t want you anymore zijn juist de gitaren wat meer naar de achtergrond geplaatst en speelt de keyboard een grotere rol. Gelukkig zijn er nog wel hier en daar de typische gitaarrifs te horen. Touch you with my chaos heeft een zwaar gitaartapijt ondergrond. I said that I loved you schreeuwt ze. Veel hartzeer op deze plaat. Ook het volgende nummer Soft like a flower opent met een lekkere gitaarrif wat in het refrein dunnetjes wordt overgedaan. Kant A afsluiter Sugar heeft een donkere galmende gitaar die in het refrein en zeker naar het einde toe wat tandjes hoger gaat en een typisch Cherry Glazerr geluid laat horen.
Kant B opent met het wat jazzy/r&b-achtige Golden. Persoonlijk vind ik dit minder maar gelukkig eindigt het nummer met vervreemde synth klanken wat het toch de moeit waard maakt. Terug naar de jaren 80 gaat het met Wild Times. Typisch ritme en keyboard loopje. Leuk maar ook niet mijn favoriet. De volgende nummers worden zwaar gedragen door synthesizers. Shattered is meeslepend en heerlijk traag. Afsluiter is het titelnummer I don’t want you anymore en dat klinkt weer als vanouds. Het nummer bouwt langzaam op naar een heerlijke climax.

Hoogtepunt van de plaat vind ik Bad Habit. Hierop laat Cherry Glazerr een nieuw geluid horen met een dromerig refrein vol keyboards en een lekker bijna dansbaar ritme. Er is een video van verschenen. Zie onderaan de pagina.

Conclusie en kwaliteit vinyl

Cherry Glazerr heeft een afwisselende plaat gemaakt die toch wel afwijkt van de vorige twee platen. Het is minder gitaar en meer elektronica. Waarschijnlijk ook wat toegankelijker. Een heel goede en afwisselende kant A en een wat rustiger kant B waarbij de eerste twee nummers wat mij betreft overgeslagen kunnen worden. Cherry Glazerr heeft tijdens de live optredens mijn hart gestolen en dat zal niet snel veranderen. En nu hopelijk niet weer 4 jaar wachten op nieuw materiaal.
Vinyl klinkt erg goed. Veel diepte en bas, de drums en gitaren goed op de voorgrond. Beetje gruis als alles samen komt maar dat past wel. Duim omhoog.

Video

Bad Habit op YouTube

Plaatje #13 is op 5 oktober geplaatst