Chloe Gallardo - defamator cover

Chloe GallardoDefamator

Plaatje 4

She is fucked up.

Eerste album van deze artiest uit Los Angeles. Ze doet het niet alleen. Met twee gitaristen en een drummer vormt ze de band. De uitstraling van de hoes oogt wat religieus en ook de binnenhoes is gesierd met een groot rood kruis. Zoals wel vaak is het leven zelf een belangrijke inspiratiebron. En dan natuurlijk vooral de donkere ellendige kant ervan. Het levert in dit geval een prachtig album op.
De eerste woorden van het album die ze zingt (Bloodline) zijn: I’m fucked up… Fijn. De toon is gezet.

Donker is ook de productie. Maar vol mooie melodieën. Dreampop met een rauw randje, gelukkig want dat onderscheid deze plaat van vele andere dreampop bands. Niets op tegen hoor maar het is wel lekker om nu en dan net dat beetje extra te kunnen horen. Dus veel gitaar. In het lange To See You Go zit een uittro van bijna 3 minuten waarin de gitaar heerlijk en steeds harder meejengelt met de ritmesectie. Fantastisch. Last Dance kent het ultieme catchy indie/dreampop refrein:

I’m running in circles
I’m losing all self-control
I’m running in circles
My body still feels so cold

Ach jee. Maar aan het einde weer die rauwe gitaar. Wat fijn.

Favorieten

Eigenlijk alles. Maar goed….

  • Bloodline
  • To See You Go
  • Last Dance

Kwaliteit vinyl

Eigenlijk oké. De rustige passages klinken helder en warm. Zodra het allemaal wat drukker wordt is er wel een verlies aan dynamiek en diepte maar niet heel storend. De productie is enigzins donker wat bijdraagt aan de algehele sfeer.

Een uitgebreide beschrijving van Chloe zelf over de nummers op deze plaat kun je hier vinden: The Rodeo

Plaatje #4 is op 7 augustus geplaatst