Hello Mary - hello mary cover

Hello MaryHello Mary

Plaatje 3

Een speciale behandeling.

Soms wil je wel eens wat anders. Ik ben gek op een pizza marinara maar om dat nou iedere dag te eten! Bye pizza, Hello Mary. De 3 dames uit New York deden mij enige tijd geleden uit mijn middagdutje opschrikken met hun single Special Treat, ik geloof dat het op Pinguin radio was. Of Soma FM. Maakt niet uit. De song komt van hun titelloze debuutalbum uit 2023.

De één na de andere tempowisseling, harmonieuze (samen)zang en een partij overstuurde gitaren. De bas en drums zetten een stevig fundament. De trend is gezet. Want op ieder nummer van de plaat zitten deze ingrediënten. Dat maakt het ook een verrassend album. Verrassend vanwege de vele tempo- en melodiewisselingen. Wat is het? Een beetje shoegaze als de gitaren totaal overstuur door mijn rechterspeaker krassen. Maar net op tijd verandert het tempo weer en hoor je een rustiger intermezzo gevolgd door weer een andere melodie met dito tempo. Een heuse 90’s gitaarsolo in Rabbit. Een snuf indierock, een vleug(je) grunge. Ik moest soms denken aan de melodieuze grunge van Alice in Chains. Eigenlijk altijd zijn de melodieën ook nog eens erg fraai. Grootste verrassing zit aan het einde. Laatste nummer Burn It Out. Een heuse ballad! Maar van wat een schoonheid.
Tot nu toe zet ik de plaat wel een paar keer in de week op. En als gezegd, het is een fijne afwisseling met de doorgaans wat ingetogener indie die ik draai. Absolute aanrader.

Favorieten

  • Stinge
  • Evicted
  • Sink in
  • Special Treat
  • Burn It Out

Kwaliteit vinyl

Goed tijdens de rustige passages waarin de instrumenten goed te onderscheiden zijn. Zodra de shoegaze inzet is het een complete chaos wat door de speakers komt wat mijn installatie absoluut niet kan verwerken. Maar helemaal niet erg! Dat past bij deze muziek. Hoe harder hoe beter. Pas wel op je speakers! Die van mij gaan soms vervaarlijk heen en weer ;)

Plaatje #3 is op 1 augustus geplaatst