Tsar B - To the stars cover

Tsar BTo The Stars

Plaatje 2

Onheilspellende ruimtereis

Het einde der tijden lijkt aangebroken. Maar gelukkig kan daarbij gedanst worden! Tsar B is Justine Bourgeus, violist, en heeft een meesterwerk gecreëerd. De site Dansende Beren is een prima informatiebron om muziek van onze zuiderburen te leren kennen. Zo kwam ik de recensie van deze plaat tegen. 5 sterren maar liefst (zonder chauvinisme). Dat geven ze niet vaak. Maar terecht in dit geval. Het vinyl is niet via de officiële kanalen, i.e. de nl platenzaak, te bestellen maar eenvoudig verkrijgbaar en te bestellen in België. Inspiratiebron voor Tsar B is de eerste Belgische astronaut in de ruimte geweest. Ah een trekkie. Puntje voor alvast.

Vreemd genoeg blijft ze tot nu toe in Nederland vrijwel onopgemerkt. Zal dat met hun/haar marketingstrategie te maken hebben? Een enkel optreden in een klein zaaltje van Paradiso dit jaar. Toch is haar muziek wel zeker opmerkelijk.

Ritmisch, elektronisch, donker, ambient, techno, klassiek …….. om zo maar eens wat te noemen maar het doet haar muziek te kort. underwater heeft een synth loopje dat klinkt als verbazing. Verbazing om wat je ziet, wat je meemaakt. Gabbers genieten van don’t wanna lose nobody maar gelukkig hoor je ook genoeg moois naast dat ritme. auwtch klinkt pijnlijk mooi en dat is het ook. gonna hold you in my arms heeft een vervreemde en ingewikkelde ritmesectie met prachtige melodieuze zang en synthesizers. trophy is wederom dreigend en heel dansbaar. Slotnummer august is zeer klassiek met een hoofdrol voor haar viool.

Heel erg mooi allemaal en het kan haast niet anders of Tsar B wordt een hele grote.
Mijn favoriete nummers zijn hierboven beschreven.

Kwaliteit vinyl

Fantastisch. Zo kan het dus ook. Een kleine artiest met een klein label dat voor topkwaliteit gaat. Applaus.

Plaatje #2 is op 1 augustus geplaatst