Why Bonnie - Voice Box - hoes

Why BonnieVoice Box

Plaatje 17

Ep die te kort duurt.

Een korte recensie want een korte plaat. Je hebt van die platen die je telkens weer uit de platenkast grijpt om naar te luisteren. Dat geldt zeker voor de EP Voice Box van Why Bonnie uit 2020. Met een beetje geluk aan deze EP gekomen want hij was allang uitverkocht (kleine oplage) maar een platenzaak in het oosten van het land had ‘m nog liggen. Geluk ik. Wel jammer dat kant B niet goed gecentreerd is gedrukt dus dat klinkt allemaal nogal vals. Oh ja en opletten dat de knop op de platenspeler naar 45 toeren gaat!

Fantastische indie pop. Heerlijke melodieën met een zo’n typische quasi zeurderige zang van zangeres Blair Howerton dat helemaal past. Ik heb ook de opvolger en eigenlijk debuutalbum 90 in November gekocht en hoewel een mooie plaat toch wat minder spannend en melodieus dan de EP. Muzikaal een stuk soberder ook en meer country invloeden.

De geluidskwaliteit is niet om over naar huis te schrijven. Erg low-fi, maar het stoort me toch niet zo erg. Ik geloof wel dat een betere productie bijdraagt aan een groter luistergenot.

Plaatje #17 is op 15 december geplaatst